Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο νόμος Κατρούγκαλου θα καταργηθεί αμέσως!

Τη δέσμευσή του για άμεση κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου καταθέτει μιλώντας στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα στηρίξει το στόχο του ΣΥΡΙΖΑ να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις συντάξεις από 1/1/2019 ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι «εμείς δεν ψηφίσαμε αυτές τις περικοπές. Και για να καταδείξουμε την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, καταθέσαμε προ διμήνου τροπολογία, με την οποία προκαλέσαμε τον κ. Τσίπρα να καταργήσει τη μείωση των συντάξεων. Την απέρριψε».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι «η Ν.Δ. έχει ήδη επεξεργαστεί και θα εφαρμόσει ένα εντελώς νέο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα στο οποίο προφανώς δεν έχει καμία θέση ο νόμος Κατρούγκαλου. Ο νόμος αυτός θα καταργηθεί. Όχι μόνον επειδή επέβαλε πρόσθετες άδικες μειώσεις στους συνταξιούχους. Αλλά, κυρίως, διότι η “λογική” του είναι τιμωρητική ως προς τους εργαζόμενους. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι τιμωρεί πρωτίστως τους πιο δημιουργικούς Έλληνες. Το δε άθροισμα φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης που προκάλεσε, είναι πρωτοφανές. Αποτελεί το μεγαλύτερο κίνητρο για φοροδιαφυγή. Και γι’ αυτό θα καταργηθεί αμέσως».

Επίσης, o κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνησή τους θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και πως θα επιδιώξει μετεκλογικά, είτε έχει αυτοδυναμία είτε όχι, την ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφέρεται και στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τονίζοντας ότι «στις 23 Ιουλίου ζήσαμε μια εθνική τραγωδία. Μία ολόκληρη πόλη, 30 χιλιόμετρα από την Αθήνα κάηκε, 96 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 νοσηλεύονται ακόμη. Η κυβέρνηση δεν απεδείχθη μόνο ανίκανη και ανεύθυνη στο Μάτι, αλλά και κυνική και απάνθρωπη. Η άλλη όψη της κρατικής απουσίας είναι η ανομία, που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με συμμορίες να δρουν ανενόχλητες ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ενώ την οικονομική και κοινωνική κατάσταση καθρεφτίζουν, δυστυχώς, οι νέοι μας, που συνεχίζουν να αναζητούν διέξοδο στο εξωτερικό ή μένουν πίσω, χωρίς ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από την Ελλάδα της πράξης και της αισιοδοξίας».