Μπακαλέξης: Γιατί ο ΕΦΚΑ έστειλε κατασχετήριο για το σπίτι 62χρονης στη Θεσσαλονίκη

Τυπική υπηρεσιακή ενέργεια χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΕΦΚΑ, Αθ. Μπακαλέξης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την αποστολή παραγγελίας κατάσχεσης για το σπίτι 62χρονης που χρωστά στον ΕΦΚΑ, θέμα που ανέδειξε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ο κ. Μπακαλέξης είπε ότι ήταν μια τυπική υπηρεσιακή ενέργεια, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του οργανισμού και τη διακοπή της παραγραφής της οφειλής και ότι «ούτε ημερομηνία πλειστηριασμού αναγράφεται, ούτε έχει παρεμποδιστεί η ίδια να χρησιμοποιεί το σπίτι της».

«Ο ΕΦΚΑ δεν παίρνει σπίτια και ειδικά την πρώτη κατοικία, έγινε παραγγελία κατάσχεσης για να διακοπεί η παραγραφή» διευκρίνισε ο κ. Μπακαλέξης και συνέχισε: «Δεν της θίγουμε τη χρήση του σπιτιού, δεν έχουμε πλειστηριασμό, δεν έχουμε τίποτε, ήταν μια κίνηση για να διακοπεί η παραγραφή της οφειλής».

Επίσης ανέφερε ότι «είναι μια οφειλή, εργοδοτικής εισφοράς, η γυναίκα χρησιμοποιούσε προσωπικό επί χρόνια, είναι 30.000, είναι από το 1998, συμπληρώνεται εικοσαετία και επειδή θα υπόκειτο σε παραγραφή έγινε παραγγελία κατάσχεσης για να διακοπεί η παραγραφή» είπε ο κ. Μπακαλέξης και συνέχισε: «Επειδή υπήρχε κίνδυνος παραγραφής, προκειμένου οι υπάλληλοι να διακόψουν την παραγραφή για να μην έχουν ποινική και πειθαρχική ευθύνη -κι έτσι έπρεπε να κάνουν δηλαδή, απλά το τονίζω, εάν δεν το έκαναν έχουν ευθύνη- δώσανε παραγγελία κατάσχεσης για να διακόψει την παραγραφή». 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ -Φ. Γρηγοριάδης