ΜΤΠΥ: Δεν θα μειωθεί το μέρισμα το 2018

Την αισιοδοξία ότι το μέρισμα που χορηγείται σε 275.000 μερισματούχους από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) δεν θα υποστεί νέα μείωση το 2018, εκφράζει η διοίκηση το Ταμείου.

Η αισιοδοξία στηρίζεται στο γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 2007 η οικονομική χρήση του ΜΤΠΥ αναμένεται να κλείσει φέτος με πλεόνασμα 11 εκατ. ευρώ, ενώ εκφράζεται η εκτίμηση ότι πλεονασματικός θα είναι ο προϋπολογισμός και του 2018.

Το πλεόνασμα του 2018 βασίζεται στη θεσμοθέτηση εισφοράς 4,5% για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία κάθε μήνα θα βάζει στα ταμεία του ΜΤΠΥ 23 – 24 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα έξοδά του.

Τα μερίσματα που χορηγεί σήμερα το ΜΤΠΥ κινούνται στα 100 ευρώ το μήνα, όταν πριν από περίπου ένα χρόνο το μέσο μέρισμα έφτανε στα 170 ευρώ.

Τέλος, αναζητείται άμεσα λύση για τους περίπου 3.000 δημόσιους υπαλλήλους που δεν συμπληρώνουν 20 έτη ασφάλισης και δεν δικαιούνται μερίσματος. Μετά τον ενδελεχή έλεγχο που έγινε αναμένεται το θέμα να λυθεί, με τη διοίκηση να αναζητά φόρμουλα για την τακτοποίηση των οφειλών που θα προκύψουν, ώστε να δοθεί το μέρισμα και η συγκεκριμένη κατηγορία.