Νέα δικαστική απόφαση «επιστρέφει» αναδρομικά και έντοκα τα δώρα σε συνταξιούχο – Ολόκληρη η απόφαση!

Φωτό αρχείου

«Βροχή» πλέον πέφτουν οι αποφάσεις από τα Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία της χώρας που δικαιώνουν όσους συνταξιούχους και εν ενεργεία εργαζομένους προσφεύγουν και ζητούν την αναδρομική καταβολή των τριών Δώρων-επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας) καθώς και την εφεξής και κατ’ έτος καταβολή τους.

Η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), που έδωσε στη δημοσιότητα την πιο πρόσφατη (Φεβρουάριος 2019) απόφαση με αριθμό 1522/2019 από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «όλα τα κατώτερα Δικαστήρια της χώρας μας συμμορφώνονται, όπως οφείλουν άλλωστε κατά το Σύνταγμα, με τις αμετάκλητες αποφάσεις τής Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (υπ’αριθ. 2287-2290/2015), με τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (υπ’αριθ. 1-4/2018) και με τις υπ’αριθ. 127/2016 και 1227/2018 αποφάσεις της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

«Η κυβέρνηση σύντομα θα αντιληφθεί πως δεν έχει άλλη επιλογή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΝΥΠΕΚΚ, «εκτός από το να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις, να παραιτηθεί από το δικαίωμα της έφεσης κατά των πρωτόδικων αποφάσεων και να προβεί είτε στην ολοσχερή ή κατά τμήματα καταβολή των αναδρομικών και την εφεξής κατ’έ τος καταβολή τους, είτε στον συμψηφισμό τους με απαιτήσεις του κράτους από αυτούς και τις οικογένειές τους».

«Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα την πιο πρόσφατη (Φεβρουάριος 2019) απόφαση με αριθμό 1522/2019 από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας και με πολύ ενδιαφέρον νομικό σκεπτικό».

Δείτε ολόκληρη τη δικαστική απόφαση:

7_FEB_2019_APOFASH_GIA_DWRA_SYNTAXIOYXOY