Νέο αδιέξοδο με το ΛΕΠΕΤΕ – Συνεχίζεται οι αγωνία για τους συνταξιούχους της ΕΤΕ

Παρατείνεται η αγωνία για την επικουρική σύνταξη των περίπου 16.500 συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας, αφού σε αδιέξοδο κατέληξε και η σημερινή συνεδρίαση της διαχειριστικής επιτροπής του ΛΕΠΕΤΕ.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας πρότεινε να πληρωθεί ένας μήνας από το 13% που παρακρατείται ως εισφορά από τους εργαζόμενους, με τους συνταξιούχους να μη συμφωνούν και να πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Εργασίας ζητώντας άμεσα πολιτική παρέμβαση και λύση.

Θυμίζουμε ότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, επικαλούμενη το πλαίσιο των συμφωνιών με τον SSM, διέκοψε τη χρηματοδότηση προς το Λογαριασμό Επικούρησης Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΛΕΠΕΤΕ), γεγονός που προκάλεσε την μη καταβολή των επικουρικών το Δεκέμβριο.

Η τράπεζα ζητά την ένταξη των δικαιούχων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΠ), κάτι που θα σημάνει περικοπές ύψους 70%.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, έχει ταχθεί από το βήμα της Βουλής υπέρ των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας, ενώ την άλλη Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου, θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει οι συνταξιούχοι κατά της διοίκησης της τράπεζας.