Νέο Ασφαλιστικό: Όλες οι αλλαγές σε συντάξεις και εισφορές

Μπορεί το σχέδιο νόμου για το νέο Ασφαλιστικό να μην είχε περάσει έως αργά χθες το βράδυ στη διαβούλευση, οι διατάξεις του όμως έχουν πλέον γίνει γνωστές. Σε 104 άρθρα υπάρχουν κομβικές αλλαγές τόσο σε ζητήματα συνταξιοδοτικού ενδιαφέροντος όσο και στον κρίσιμο τομέα των εισφορών.

Του Χάρη Δημητρίου

Ας δούμε, τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο, όταν το υπουργείο Εργασίας αποφασίσει να το θέσει σε διαβούλευση, με προοπτική να γίνει νόμος του κράτους, μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου.

* Οι συντάξεις αυξάνονται για όσους είχαν συμπληρώσει, πριν συνταξιοδοτηθούν, το λιγότερο 33 χρόνια ασφάλισης, λόγω βελτιωμένων ποσοστών αναπλήρωσης. Οι αυξήσεις θα είναι αναδρομικές και θα ισχύσουν από την 1η Οκτωβρίου της περασμένης χρονιάς.

* Οι επικουρικές συντάξεις θα αυξηθούν και θα επανέλθουν στα επίπεδα του 2016. Οι αυξήσεις αφορούν μόνο περιπτώσεις δικαιούχων, των οποίων το άθροισμα από κύριες και από επικουρικές συντάξεις ήταν 1.300 ευρώ.

* Όσες παλιές κύριες συντάξεις, δηλαδή όσες εκδόθηκαν πριν από την κρίσιμη ημερομηνία της 13ης Μαίου 2016 (έναρξη νόμου Κατρούγκαλου), τύχουν αυξήσεων, αυτές θα χορηγηθούν στους δικαιούχους σε πέντε ισόποσες ετήσιες δόσεις. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2024.

* Θα προηγηθεί των αυξήσεων, επανυπολογισμός της σύνταξης και συμψηφισμός με την όποια προσωπική διαφορά. Μόνο εάν πρώτα μηδενιστεί η προσωπική διαφορά, θα καταστεί εφικτό να δοθεί αύξηση.

* Τα ποσά που οφείλονται ως αναδρομικά για τις επικουρικές συντάξεις, θα καταβληθούν τον Απρίλιο.

* Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, διατηρεί την υποχρέωση να εκπονεί αναλογιστικές μελέτες κάθε τριετία για την πορεία του Ασφαλιστικού Συστήματος της χώρας.

* Για τις εισφορές, οι αλλαγές στον τρόπο καταβολής τους, αλλά και στα ποσά, ανά περίπτωση θα έχουν αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Δημιουργούνται έξι ασφαλιστικές κατηγορίες με ελεύθερη επιλογή για τους μη μισθωτούς ασφαλισμένους. Κάθε χρόνο οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να επιλέγουν σε πια κατηγορία θα θέλουν να βρίσκονται

* Όσοι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, έχουν έως πέντε έτη προϋπηρεσίας, θα μπορούν να τύχουν σε μια υποκατώτατη κατηγορία και να ασφαλιζονται για κύρια σύνταξη με 136 ευρώ το μήνα.

* Ειδικά για φέτος, η επιλογή των μη μισθωτών ασφαλισμένων για το ποια ασφαλιστική κατηγορία θα επιλέξουν, θα μπορεί να γίνει έως τον Απρίλιο.

* Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για μισθωτούς πλήρους απασχόλησης, θα μπορεί να ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου της τρέχουσας χρονιάς. Σε βάθος τετραετίας θα είναι στα επίπεδα των πέντε ποσοστιαίων μονάδων. Για φέτος έχει προβλεφτεί μείωση περίπου κατά μία μονάδα.

* Η 13η σύνταξη καταργείται εντός του 2020. Παράλληλα ξεκινάει ένας μηχανισμός στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων.

* Από την 1η Μαρτίου ξεκινάει η διαδικασία ενοποίησης του ΕΦΚΑ με το ΕΤΕΑΕΠ, υπό την «ομπρέλα» του e-ΕΦΚΑ.

* Η υποβολή της Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης (ΑΠΔ) θα είναι υποχρεωτικά ηλεκτρονική, από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους και μετά.

* Από την 1η Ιανουαρίου της νέας χρονιάς θα παρέχεται η δυνατότητα προαιρετικής υπαγωγής στο ΕΤΕΑΕΠ, όλων των ασφαλισμένων που εξαιρούνται από την χορήγηση εφάπαξ και επικουρικής σύνταξης.

* Δημιουργούνται τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες (26, 31 και 37 ευρώ) για την καταβολή εισφοράς για το εφάπαξ. Ο ασφαλισμένος θα έχει το δικαίωμα να διαλέξει σε ποια κατηγορία θέλει να συμμετάσχει.

* Μισθωτοί με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών δεν θα επιβαρύνονται στο εξής με διπλές εισφορές. Προϋπόθεση όμως είναι η μισθωτή απασχόληση να τους αποφέρει τουλάχιστον 252 ευρώ το μήνα.

* Η μείωση της σύνταξης για εκείνους τους συνταξιούχους που έχουν επιλέξει να συνεχίσουν να εργάζονται θα περιοριστεί στο 30%, από 60% που ήταν έως τώρα. Το πέναλτι αυτό δεν ισχύει για τους αγρότες, αλλά και για όσους εργάζονται ως μετακλητοί σε θέσεις στο δημόσιο και είναι πάνω από 62 ετών.

* Οι ελάχιστες προϋποθέσεις ασφάλισης για συνταξιοδότηση τροποποιούνται. Στο εξής θα απαιτούνται 1.000 ημέρες ασφάλισης και όχι 1.500. Από αυτές οι 300 θα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί κατά την τελευταία πενταετία του εργασιακού βίου, του ασφαλισμένου και όχι οι 500, όπως ισχύει έως σήμερα. Το αντίστοιχο όριο για περιπτώσεις συντάξεων αναπηρίας ή θανάτου είναι οι 600 ημέρες ασφάλισης.