Υπ. Εργασίας: Να μην κάνουν αιτήσεις οι συνταξιούχοι για τις επιστροφές κρατήσεων υπέρ ΑΚΑΓΕ

Με ανακοίνωσή του, στην οποία κατηγορεί τη Ν.Δ., αλλά και πολλά ΜΜΕ, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει για ακόμα μια φορά ότι για την επιστροφή των εισφορών υπέρ ΑΚΑΓΕ δεν χρειάζεται να κάνει κανείς συνταξιούχος αίτηση.

«Ανευθυνότητα και προχειρότητα χαρακτηρίζει τη στάση της Ν.Δ. και μερίδας του Τύπου, αναφορικά με τα όσα υποτίθεται ότι δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, για τις εισφορές υπέρ ΑΚΑΓΕ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση και ελάχιστοι αρθρογράφοι» συνεχίζει η ανακοίνωση, «ασκούν κριτική επί μίας δήλωσης που ουδέποτε έγινε και μιας απόφασης που ουδέποτε ελήφθη. Είναι απολύτως ψευδές ότι ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, κάλεσε τους συνταξιούχους να υποβάλουν αιτήσεις στα Ταμεία για την επιστροφή εισφορών. Το αντίθετο!».

«Στις 8/3/18, έπειτα από συνάντηση του κ. Πετρόπουλου με εκπροσώπους οργανώσεων συνταξιούχων, το υπουργείο Εργασίας με Δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι «στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των Ταμείων, αποφασίστηκε η δημιουργία εφαρμογής ηλεκτρονικών αιτημάτων για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης ασφαλισμένων και συνταξιούχων». Σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις που ακολούθησαν, στα ηλεκτρονικά και στα έντυπα ΜΜΕ, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης επισήμανε ότι ειδικά για τις εισφορές υπέρ ΑΚΑΓΕ «δεν χρειάζεται να κάνει κανείς συνταξιούχος αίτηση. Διότι η λύση που δίνει η κυβέρνηση είναι λύση για όλους, όπως έγινε με την επιστροφή εισφορών ασθενείας που εσφαλμένα παρακρατούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από τις συντάξεις»».

«Εκείνοι, λοιπόν, που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στους συνταξιούχους είναι όσοι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και όσοι μοίραζαν αιτήσεις ή τους παρότρυναν να προσφύγουν ακόμη και στα δικαστήρια! Φυσικά με το… αζημίωτο», καταλήγει δηκτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Διαβάστε και: ΕΦΚΑ: Περιμένουμε απάντηση από το υπ. Εργασίας για τις επιστροφές στους συνταξιούχους