Νεφελούδης: Έρχονται παραχωρητήρια για 32.000 εργατικές κατοικίες του τέως ΟΕΚ

Πολύ σύντομα 32.000 οικιστές θα λάβουν τα οριστικά παραχωρητήρια και θα γίνουν «αξιοπρεπώς ιδιοκτήτες στα σπίτια τους».

Αυτή την εκτίμηση εξέφρασε ο Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, από την Αλεξανδρούπολη όπου πραγματοποιεί περιοδεία. Η πρωτεύουσα του Έβρου αποτελεί τον πρώτο σταθμό της περιοδείας που θα πραγματοποιήσει σε όλη τη χώρα ο κ. Νεφελούδης παρουσιάζοντας τις νέες ρυθμίσεις για τους δικαιούχους των εργατικών κατοικιών, τέως ΟΕΚ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης σήμερα το πρωί ο Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας είχε συναντήσεις με τις υπηρεσίες του ΣΕΠΕ και του ΟΑΕΔ, ενώ επίσης θα συνομιλήσει με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και τους πρώην εργαζόμενους στην αλλαντοποιία Θράκης «που έχουν μεγάλες εκκρεμότητες από πολλές καθυστερήσεις του παρελθόντος, σε σχέση με τις επιδοτήσεις τους», και θα επιδιώξει να διαπιστώσει πώς εφαρμόζεται η συμφωνία σε σχέση με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος και Σκλαβενίτης με καταστήματα που λειτουργούν στο Νομό.

Στις 8.30 το βράδυ θα συμμετέχει σε εκδήλωση-συζήτηση, στο Εργατικό Κέντρο Έβρου με θέμα «Ποιες οι νέες ρυθμίσεις που αφορούν σε δικαιούχους των εργατικών κατοικιών και στις ληξιπρόθεσμες ή μη οφειλές τους προς τον τέως ΟΕΚ».

Σε σχετικές δηλώσεις του ο κ. Νεφελούδης έκανε λόγο για ρύθμιση των θεμάτων που απασχολούν τους οικιστές των εργατικών κατοικιών του τέως ΟΕΚ, συμπληρώνοντας πως οι ρυθμίσεις θα κινηθούν σε δύο επίπεδα. «Το πρώτο είναι ότι ρυθμίζουμε τις τελικές τιμές που θα βγάλουν το κόστος για την παραχώρηση, για να δώσουμε τα οριστικά παραχωρητήρια στους οικιστές και δεύτερο ρυθμίζουμε τον τρόπο αποπληρωμής… Αναρυθμίζουμε συνολικά τον τρόπο αποπληρωμής με πολύ ευνοϊκές ρυθμίσεις», σημείωσε.