Ξανά λάθη από το υπουργείο Εργασίας! Πρόβλημα με αυξήσεις και αναδρομικά στις προσωρινές συντάξεις – Παρέμβαση Ξενογιαννακοπούλου

Εκτεθειμένο βρίσκεται για άλλη μια φορά το υπουργείο Εργασίας, απέναντι σε χιλιάδες συνταξιούχους! Η διαδικασία καταβολής των προσωρινών συντάξεων παρουσίασε προβλήματα, με αποτέλεσμα να βρεθούν αρκετές προσωρινές συντάξεις στις οποίες δεν καταβλήθηκαν ούτε οι προγραμματισμένες αυξήσεις, ούτε τα αναδρομικά 15 μηνών που οφείλονταν…

Σχετικές καταγγελίες από συνταξιούχους έγιναν στο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με δήλωσή της καλεί τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να παραδεχτεί και να λύσει το πρόβλημα. Ακριβέστερα, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τα εξής: «Το Υπουργείο Eργασίας με  Δελτίο Τύπου στις 24/11 εξήγγειλε την αύξηση των προσωρινών συντάξεων για τους 30.000 συνταξιούχους για να μπορούν στοιχειωδώς να επιβιώσουν. Υπάρχουν, όμως, καταγγελίες από συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ, οι οποίοι πληρώθηκαν τις συντάξεις τους στις 24 και 25 Νοεμβρίου ότι καμία αύξηση δεν είδαν!

Καλούμε τον κ. Βρούτση να αποσαφηνίσει εάν πραγματικά καταβλήθηκαν αυξημένες οι προσωρινές συντάξεις, πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά που τους αναλογούν και, σε περίπτωση που ισχύουν οι καταγγελίες,  πότε θα γίνει η ορθή καταβολή και θα δοθεί η αναμενόμενη αύξηση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο περίφημος “ψηφιακός eΕΦΚΑ” δεν έχει καταφέρει να υλοποιήσει μέχρι σήμερα ούτε την αύξηση για όσους έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης. Οι συνταξιούχοι αυτοί αναμένουν την υλοποίηση του νόμου από τον Φλεβάρη!»