Ξανά στο δρόμο του αγώνα και της αξιοπρέπειας για τις συντάξεις χηρείας!

Ξαναβγαίνουν στους δρόμους για τις συντάξεις χηρείας τα μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞΙΑ, οργανώνοντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, την άλλη Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος καλεί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση τους φορείς Εργαζομένων και Συνταξιούχων που συμπαρίστανται, στηρίζουν και υποστηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου ΑΞΙΑ.

Θυμίζουμε ότι στα τέλη Οκτωβρίου τα μέλη του Συλλόγου πραγματοποίησαν πολυήμερη κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας (δείτε αναλυτικά εδώ), η οποία συγκίνησε την κοινωνία, ενώ ανάγκασε και την πολιτική ηγεσία να φέρει τροπολογία με την οποία ορίστηκαν νέα κατώτατα όρια για τις συντάξεις χηρείας και επέκτασή τους και στα προστατευόμενα τέκνα (δείτε αναλυτικά εδώ).

Ωστόσο, η κίνηση αυτή του υπουργείου Εργασίας διόρθωσε μόνο εν μέρει την κατάφωρη αδικία που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου, ο οποίος μείωσε στο 50% από 70% τις συντάξεις χηρείας και προβλέπει ότι πλέον δίνονται μόνο για μια τριετία, κάτι που οδηγεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις στο να κόβονται οριστικά οι συντάξεις χηρείας.

Τα μέλη του Συλλόγου ΑΞΙΑ, διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους καλούν το σύνολο των εργαζόμενων και συνταξιούχων, το σύνολο της κοινωνίας να πάρει μέρος στην κινητοποίηση που θα γίνει την Πέμπτη, 1η Φεβρουαρίου.