ΟΑΕΔ: Πότε θα πληρωθούν δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα ανεργίας

Στις 9 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ το δώρο Χριστουγέννων που λαμβάνουν οι επιδοτούμενοι άνεργοι. Όπως αποφάσισε το Δ.Σ. του Οργανισμού, που διεξήχθη χθες, την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί και η καταβολή της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.

Επίσης, στις 9 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, των βοηθημάτων ανεργίας για αυτοτελείς και ανεξάρτητα απασχολούμενους και των επιδομάτων για μακροχρόνια ανέργους. Πρόκειται για επιδόματα, τα οποία καταβάλλονται από αυτή την ημερομηνία έως τις 6 Ιανουαρίου του 2020. Ο λόγος που επισπεύδεται η καταβολή όλων αυτών των επιδομάτων, είναι για να διευκολυνθούν οι άνεργοι, ενόψει των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζεται ότι, έτσι και αλλιώς, βρισκόμαστε σε περίοδο πληρωμών για συνταξιούχους, αλλά και δικαιούχους επιδομάτων. Μόλις χθες καταβλήθηκαν οι συντάξεις για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και τον πρώην ΟΓΑ. Αύριο Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, πρόκειται να καταβληθούν οι συντάξεις για όσους προέρχονται από το πρώην ΙΚΑ, από το Δημόσιο και από το ΝΑΤ, καθώς, επίσης, και οι προσωρινές συντάξεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και το Πυροσβεστικό Σώμα. Επίσης, θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και τα Επιδόματα Στέγασης (ενοικίου), Στεγαστικής Συνδρομής, Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, η σύνταξη υπερηλίκων και το Επίδομα Ομογενών.

Οι επικουρικές συντάξεις πρόκειται να καταβληθούν την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου.