Ολοκληρώθηκε το παναττικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας – Συνάντηση με τον πρωθυπουργό το ερχόμενο Σάββατο στη 1.00 μ.μ.

φωτ. 902.gr

Ολοκληρώθηκε το παναττικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων, το οποίο πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις (ΙΚΑ – ΟΑΕΕ – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ) με βασικά αιτήματα την άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα, ενόψει εορτών, να κατατεθεί άμεσα η τροπολογία για τις συντάξεις χηρείας, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν τη σύνταξή τους όσοι είναι κάτω των 55 ετών, και με πολιτική απόφαση να δοθούν όλα τα αναδρομικά, να αποκατασταθούν οι συντάξεις και η δημόσια δωρεάν υγεία.

Οι συνταξιούχοι ζήτησαν και, τελικά, κλείστηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνταξιούχων με τον πρωθυπουργό για το ερχόμενο Σάββατο 30 Μάρτη, στη 1 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είμαστε στο δρόμο του αγώνα και θα συνεχίσουμε σε αυτόν το δρόμο. Οι συντάξεις μας, τα φάρμακα, η υγεία κι ό,τι πρέπει να έχουμε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, το διεκδικούμε και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να παίζει στις πλάτες μας παιχνίδια για τις προεκλογικές της ανάγκες», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης. «Να δοθούν λοιπόν πίσω τα δώρα μας, άμεσα, να δοθούν ό,τι μας οφείλουν από τα αναδρομικά, να δοθούν πίσω οι συντάξεις μας, να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, να παίρνουμε τα φάρμακα χωρίς να πληρώνουμε, γιατί τα έχουμε πληρώσει…», πρόσθεσε.