Ο Βρούτσης εξαπατά τους συνταξιούχους – Με καθυστέρηση 1,5 έτους «ξέθαψε» τη 13η σύνταξη!

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης αναγγέλει μέτρα αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεωντης πανδημίας στον τομέα του υπουργείου, Αθήνα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Την σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης, δέχτηκε ο Γιάννης Βρούτσης, μετά την γνωστοποίηση της καταβολής της ειδικής οικονομικής ενίσχυσης (13ης σύνταξης) σε 104.721 συνταξιούχους. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για επιχείρηση εξαπάτησης των συνταξιούχων.

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επισημαίνει με δήλωσή της ότι αυτό ήταν ένα μέτρο «που θεσμοθέτησε και κατέβαλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο 4611/19 και ειδικότερα στο άρθρο 120, παρ. 1. Στο συγκεκριμένο νόμο, με βάση τη μηνιαία σύνταξη, δόθηκε στους συνταξιούχους ένα ποσό της τάξης του 1 δισ. ευρώ (το οποίο θα δινόταν κάθε Μάιο). Μάλιστα, για όσους λάμβαναν σύνταξη έως 500 ευρώ, δόθηκε το ακριβές ποσό μιας ολόκληρης σύνταξης, στηρίζοντας τους χαμηλοσυνταξιούχους. Στον τότε νόμο υπήρχε ο όρος ότι η 13η σύνταξη, με αυτή τη μορφή και με βελτιώσεις, επρόκειτο να χορηγείται κάθε έτος. Μάλιστα, ενώ το άρθρο αυτό το υπερψήφισε και η ΝΔ ως αντιπολίτευση, το κατήργησε μόλις έγινε κυβέρνηση, στερώντας από τους συνταξιούχους για δεύτερη φορά τη 13η σύνταξη

Η κυρία Ξενογιαννακοπούλου υπογραμμίζει σε δήλωσή της ότι ο υπουργός Εργασίας, «παρά τις επισημάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και τις συνεχείς αναφορές του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, επέμενε επί ενάμισι χρόνο να μην διορθώνει την κατάφωρη αδικία απέναντι σε 113.017 δικαιούχους, οι οποίοι, ενώ είχαν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης έως την 1η Μαΐου 2019, δεν είχαν λάβει μέχρι εκείνη τη στιγμή οριστική ή προσωρινή σύνταξη, και λόγω των εκλογών δεν πρόλαβε να τακτοποιήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί λοιπόν ο κ. Βρούτσης να απολογηθεί για την κατάργηση της μόνιμης 13ης σύνταξης, αλλά και για την καθυστέρηση περίπου 1,5 χρόνου της καταβολής των ποσών που δικαιούνται οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι επιχειρεί, για άλλη μία φορά, να τους εξαπατήσει».