Ο Βρούτσης «θυμήθηκε» και τους κληρονόμους! Με μεγάλη καθυστέρηση τα αναδρομικά σε 172.222 δικαιούχους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Η ώρα των αναδρομικών έχει φτάσει! Έστω και για το 1/3 των συνταξιούχων, ακόμα και αν πρόκειται να λάβουν πολύ λιγότερα ποσά, από εκείνα που έχασαν, ελέω μνημονιακών περικοπών, περίπου 1 εκατ. δικαιούχοι θα διαπιστώνουν μερικές χιλιάδες ευρώ, να προστίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Έπρεπε όμως να φτάσουμε στο «παρά 1» της διαδικασίας, για να «θυμηθεί» ο Γιάννης Βρούτσης και τους κληρονόμους!

Πρόκειται για άλλη μία «ομάδα δικαιούχων». Ίσως και οι πιο… αδικημένοι αφού θα λάβουν αναδρομικά, ελέω του θανάτου κάποιου αγαπημένου τους προσώπου, του γονέα τους. Και όμως: Μόλις τώρα το υπουργείο Εργασίας… εδέησε να εκκινήσει τη διαδικασία για την καταβολή των αναδρομικών στους κληρονόμους. Μάλιστα, τα ποσά που δικαιούνται,  ακόμα είναι άγνωστο πότε θα χορηγηθούν. Αιτία, η έλλειψη της απαραίτητης «ηλεκτρονικής  πλατφόρμας», ώστε να μπορούν εκεί να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, για να λάβουν τα αναδρομικά που τους οφείλει το κράτος.

Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του asfalistiko.gr θέλουν να είναι θέμα λίγων ημερών ώστε να ετοιμαστεί η απαραίτητη ηλεκτρονική πλατφόρμα. Γεννά ερωτηματικά όμως που πρέπει να απαντηθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, γιατί η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε πρωτογενές στάδιο και γιατί δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Η εκτίμηση του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Βρούτση, είναι ότι στις αρχές Νοεμβρίου, στην καλύτερη περίπτωση, θα εκκινήσει η διαδικασία υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μέχρι να γίνουν και, οι επίσης απαραίτητοι, δειγματοληπτικοί έλεγχοι, η διαδικασία δεν αναμένεται  να έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα από το τέλος του έτους. Συνεπώς, ενώ όλοι οι υπόλοιποι δικαιούχοι το διάστημα 23-29 Οκτωβρίου θα δουν «το χρώμα του χρήματος», οι κληρονόμοι ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού», θα έχουν ανάλογη… τύχη, έως και δύο μήνες αργότερα! Ακόμα και έτσι πάντως, οι κληρονόμοι θα μπορούν να δείξουν λίγη ακόμα υπομονή, ώστε να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται, για περικοπές που υπέστησαν οι συντάξεις των γονέων τους, οι οποίοι απεβίωσαν, χωρίς να προλάβουν να «βιώσουν», έστω και αυτή τη μικρή δικαίωση. Τι να πουν και οι υπόλοιποι 1,5 εκατ. συνταξιούχοι, οι οποίοι θα μείνουν «στα κρύα του λουτρού», καθώς δεν θα λάβουν ούτε ένα ευρώ! Όταν μάλιστα πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχους των 500 και των 600 ευρώ το μήνα, τότε το «ποτήρι της αδικίας ξεχειλίζει»…