Ο Δ. Στρατούλης σε ευρωπαϊκή διάσκεψη για την κοινωνική ασφάλιση στη Γαλικία

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, συμμετείχε και μίλησε ως ένας εκ των βασικών ομιλητών στην ευρωπαϊκή Διάσκεψη, που διοργανώθηκε από την Εναλλακτική Αριστερά Γαλικίας, με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτίνας του Lidia Senra στις 28-29 Σεπτεμβρίου 2018, με θέμα: «Το μέλλον των συντάξεων. Γαλικία, Ισπανικό κράτος και Ευρώπη».

Η Διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι των Συνεδρίων (Sala Obradoiro) στην πρωτεύουσα της Γαλικίας (αυτόνομης περιοχής της Ισπανίας) Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.

Ο Δημήτρης Στρατούλης μίλησε για τις «εμπειρίες για την κοινωνική ασφάλιση σε ευρωπαϊκές χώρες, που εφαρμόστηκαν μνημόνια». Παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι με τα 3 μνημόνια «διάσωσης» οι δανειστές της Ελλάδας και οι κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα «κατεδάφισαν» τις συντάξεις και την κοινωνική ασφάλιση και φτωχοποίησαν τους συνταξιούχους.

Υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να γίνουν την 1-1-2019 οι νέες μειώσεις συντάξεων, που η σημερινή κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους δανειστές και έχει ψηφίσει στη Βουλή, γιατί τότε οι συνταξιούχοι θα οδηγηθούν σε κοινωνική γενοκτονία. Τόνισε, επίσης, ότι σταδιακά θα πρέπει να αρχίσουν να αποκαθίστανται οι απώλειες, που είχαν οι συνταξιούχοι από τις σφαγιαστικές και απάνθρωπες μειώσεις των συντάξεών τους τα χρόνια των μνημονίων.