Ο ΕΦΚΑ έχει δεκάδες ακίνητα, αλλά πληρώνει πάνω από 12 εκατ. ευρώ για ενοίκια!

Αν και διαθέτει μεγάλη ακίνητη περιουσία, ο ΕΦΚΑ πληρώνει πάνω από 12 εκατ. ευρώ σε ενοίκια κάθε χρόνο για τη στέγαση των υπηρεσιών του.

Την αποκάλυψη έκανε μιλώντας στον Realfm 87,8 ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ, Βαγγέλης Θεοδωρίδης. «Για εμάς τους εργαζόμενους το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα. Το κατατάσσουμε δεύτερο μετά την αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής», είπε.

Ο κ. Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στο κτίριο-φάντασμα της οδού Πειραιώς 64, όπου γίνονται εργασίες εδώ και 18 χρόνια, τονίζοντας ότι «στο κτίριο αυτό, που έχει έκταση 19.000 τετραγωνικά μέτρα θα μπορούσαν να στεγαστούν όλες οι κεντρικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και να λυθεί το πρόβλημα δια παντός».

Χαρακτηριστική, επίσης, είναι η περίπτωση του ακινήτου ιδιοκτησίας του ΙΚΑ στην Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, έκτασης 6.000 τετραγωνικών μέτρων, που ενώ μένει αναξιοποίητο, το δημόσιο καταβάλλει 18.000 ευρώ σε κοινόχρηστα.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Εργασίας προωθεί σχέδιο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών Ταμείων που έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ (δείτε αναλυτικά εδώ).