Ο ΕΦΚΑ επιστρέφει 100 εκατ. ευρώ σε ελεύθερους επαγγελματίες

Χαράς ευαγγέλια για 86.187 ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι θα διαπιστώσουν μεθαύριο Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, ότι μπήκαν χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Όπως έγινε γνωστό από τον ΕΦΚΑ θα πιστωθεί ένα ποσό 100.695.867 ευρώ και αφορά την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του 2018.

Του Χάρη Δημητρίου

Συνολικά, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα πρόκειται να προχωρήσουν σε επιστροφή ή συμψηφισμό με τυχόν μελλοντικές οφειλές ποσών που ανέρχονται στα 215.193.494 ευρώ και αφορούν 264.631 ασφαλισμένους, στην πλειονότητά τους ελεύθερους επαγγελματίες. Πρόκειται για τη διαδικασία της εκκαθάρισης των εισφορών του 2018, όπως προκύπτει σε σχέση με τα εισοδήματα του 2017, τα οποία ήρθαν σε αντιπαραβολή με τα εισοδήματα του 2016, βάσει των οποίων είχαν προκύψει οι αρχικές εισφορές.

Προσοχή όμως: Όσοι ασφαλισμένοι δεν διαπιστώσουν επιστροφές στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, αν και θα δικαιούνται, θα έχουν ξεχάσει να συμπληρώσουν στην σχετική φόρμα, το i-ban τους. Θα έχουν όμως τη δυνατότητα να το καταχωρήσουν, εάν μπουν στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΦΚΑ www.efka.gov.gr και ακολουθώντας τα πεδία > ηλεκτρονικές υπηρεσίες > Aτομικά Στοιχεία «Στοιχεία Επικοινωνίας».