Στον «πάγο» και από Τζανακόπουλο η αναγγελία Βερναρδάκη για το κοινωνικό μέρισμα

«Πάγο» έβαλε στον υπουργό Επικρατείας, Χριστόφορο Βερναρδάκη, σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του για το κοινωνικό μέρισμα, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας σήμερα στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι αυτό που «θα γίνει με το πλεόνασμα θα το συμφωνήσουμε με τους εταίρους», αδειάζοντας ουσιαστικά τον Χρ. Βερναρδάκη, ο οποίος ανέβασε το κοινωνικό μέρισμα σε 1 δισ. ευρώ, τάζοντας 1.000 ευρώ σε 1 εκατ. δικαιούχους (δείτε αναλυτικά εδώ).

«Οι επιλογές της κυβέρνησης είναι δεδομένες. Ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 θα επιτευχθεί. Από εκεί και πέρα το τι θα γίνει με το πλεόνασμα θα το συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας για να προχωρήσουμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις», επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «η συζήτηση για το κοινωνικό μέρισμα θα γίνει όταν στο τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε τα σαφή και συγκεκριμένα στοιχεία για την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας και την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Υπάρχουν σκέψεις, υπάρχουν προφανώς στοχευμένοι προσανατολισμοί. Η ενίσχυση των φτωχότερων και των πιο αδύναμων στρωμάτων, είναι ανάμεσα σε αυτούς».

Θυμίζουμε ότι «κίτρινη κάρτα» βγήκε χτες στον κ. Βερναρδάκη και από τις Βρυξέλλες (δείτε αναλυτικά εδώ).