Πανελλαδική συγκέντρωση συνταξιούχων σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα

Φωτό αρχείου

Αγωνιστικό παρών δίνουν και σήμερα στις 5 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – Δημοσίου – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ – Δικηγόρων, για τις συνεχιζόμενες περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στην καταβολή των εφάπαξ, των συντάξεων χηρείας και για δημόσιο σύστημα ασφάλισης και υγείας.

Όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, «η κυβέρνηση, με άλλοθι τα επιδόματα φτώχειας από τις σφαγιασμένες μας συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, εγκαινιάζει νέες τακτικές προπαγάνδας για να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές, τη νέα καρατόμηση που ετοιμάζει με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της “προσωπικής διαφοράς” σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία, με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ».

«Ο νέος προϋπολογισμός για το 2018 δίνει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην Υγεία – Περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτά μαζί με τις νέες περικοπές στις συντάξεις μας, στους μισθούς αποδείχνουν ότι η δυστυχία των συνταξιούχων, των εργαζομένων και του λαού αποτελεί τη βασική προϋπόθεση των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους. Διεκδικούμε ό,τι με τη βία μας έχουν αφαιρέσει. Οι συντάξεις μας, τα δικαιώματά μας στην Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι χάρισμα, δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος», καταλήγει η ανακοίνωση.