Παννατική συγκέντρωση συνταξιούχων αύριο στην Αθήνα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν εκ νέου αύριο Πέμπτη 23/11/2017 στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στο Δημαρχείο Αθήνας, οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣΕ, για τον προϋπολογισμό του 2018.

Σε ανακοίνωσή τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για να συνεχίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018 θα δώσει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην Υγεία – Περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την Υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή.

Μας πετσόκοψε, μαζί με τους προηγούμενους, τις συντάξεις και ετοιμάζεται για τη νέα καρατόμηση, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της “προσωπικής διαφοράς” σε κύριες και επικουρικές, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία. Η ενεργός γήρανση των σημερινών εργαζομένων θα συνοδευτεί από την ενεργό εξόντωση των σημερινών συνταξιούχων. Είμαστε κόστος για το μεγάλο κεφάλαιο και προσπαθούν να ξεφορτωθούν με κάθε τρόπο όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος του. Η ιδιωτικοποίηση -εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, το φόρτωμα των βαρών της περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων προχωρά με γρήγορα βήματα. Μας οδηγούν ολοταχώς στο “όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει”. Μετά την οικονομική, προωθούν τη φυσική εξόντωσή μας. Και αυτή η κυβέρνηση κάνει “κοινωνική πολιτική” με ξένα κόλλυβα. Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και παλεύουμε χωρίς σταματημό για την απόκρουση και ανατροπή της.

Όλοι στο δρόμο να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στην υγεία και τη ζωή.

Διεκδικούμε:

– Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα Υγείας – Περίθαλψης, κατάργηση σε κάθε ιδιωτικοποίηση.

– Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την Υγεία. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.

– Την επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν.

– Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού.

– Τη χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.

Δεν τους χαρίζουμε τις συντάξεις μας – Δεν τους χαρίζουμε την υγεία μας – Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια – Τα πληρώσαμε, τα δικαιούμαστε, τα απαιτούμε».