Παράταση και διευκολύνσεις για εισφορές στον ΕΦΚΑ σε Λέσβο, Χίο και Σαμοθράκη

Εγκύκλιο με τις διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ για τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σαμοθράκη που επλήγησαν από πλημμύρες εξέδωσε σήμερα ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι διευκολύνσεις αφορούν περιοχές του Δήμου Χίου που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 26ης Ιανουαρίου, του Δήμου Λέσβου που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 28ης και 29ης Νοεμβρίου 2016 και του Δήμου Σαμοθράκης που επλήγησαν από τις πλημμύρες της 25ης και 26ης Σεπτεμβρίου 2017.

Για τις αποδεδειγμένα πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους, που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε περιοχές που πλήττονται από θεομηνίες ή άλλες φυσικές καταστροφές και αποδεδειγμένα έχουν υποστεί ζημίες, προβλέπονται οι εξής διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά στην καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς:

α) Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών (μετά των προσθέτων τελών, τόκων, προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων).

β) Αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για 6 μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσθέτων τελών ή άλλων προσαυξήσεων).

γ) Οι ανωτέρω εισφορές εξοφλούνται σε 12 – 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίον έληξε η εξάμηνη αναστολή.

Δείτε την εγκύκλιο

28_DEK_2017_ASFALISTIKES_EISFORES_LESVOS_XIOS_SAMOTHRAKH