Πετρόπουλος: Βέβαιη η επιτυχία της ρύθμισης για τις 120 δόσεις

Βέβαιος για την επιτυχία της ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις εμφανίστηκε ο Τάσος Πετρόπουλος. Στην ομιλία του νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, για το σχετικό νομοσχέδιο και τις 120 δόσεις, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης έκανε λόγο για μια «νέα αρχή» που προκύπτει από αυτή τη ρύθμιση. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει άλλη, αφού κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί. Πρόσθεσε, δε, ότι τη ρύθμιση «πρέπει να την υποστηρίξει και το πολιτικό σύστημα».

Χαρακτήρισε «αναπτυξιακή» την παρέμβαση που κάνει το υπουργείο Εργασίας και ζήτησε από τα κόμματα να σταματήσουν να υποσκάπτουν την κοινωνική ασφάλιση και να λένε ότι «οι ασφαλισμένοι δεν έχουν λόγο να πληρώσουν διότι δεν θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους»

«Τα δεδομένα της Κοινωνικής Ασφάλισης διασφαλίζουν την προοπτική μιας βιώσιμης πορείας στο ασφαλιστικό σύστημα και στην απόδοση ικανοποιητικών βιώσιμων συντάξεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υφυπουργός, απαντώντας στη ΝΔ, παρουσίασε:

– Στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα «Ήλιος», τα οποία δείχνουν ότι ο μέσος όρος σύνταξης γήρατος το 2014 ήταν 953 ευρώ και το 2018 είναι 973 ευρώ. Η μέση κύρια σύνταξη το 2014 ήταν 711 ευρώ και σήμερα είναι 724 ευρώ. Η επικουρική, το 2014, ήταν 169 ευρώ και σήμερα 172 ευρώ.

– Στοιχεία από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), που δείχνουν ότι τη ρύθμιση οφειλών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ το 2014, την ολοκλήρωσαν 4.000 οφειλέτες και μόλις 6.000 οφειλέτες παραμένουν ενεργοί στη ρύθμιση, τηρώντας τις υποχρεώσεις τους. Αντίθετα, τη ρύθμιση του 2015 την ολοκλήρωσαν 8.000 οφειλέτες και παραμένουν ενεργοί 5.800 οφειλέτες που τηρούν τις υποχρεώσεις τους.

«Συνεχίζουμε να παίρνουμε μέτρα που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής. Αναμένω ομοφωνία στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο», κατέληξε ο υφυπουργός.