Πετρόπουλος: Η ΝΔ δεν θέλει σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να έχει σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους. Η ΝΔ θέλει να αφαιρέσει μισθούς, για να ενισχύσει τις επιχειρήσεις. Εμείς αφαιρέσαμε φόρους και χρέη προς τα Ταμεία… 8 δισ. ευρώ μείον τουλάχιστον», δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5.

«Το 90% των ασφαλισμένων πληρώνει πλέον την ελάχιστη εισφορά, μέχρι 200 ευρώ. Μειώσαμε τις εισφορές, που ήταν πολλαπλάσιες αυτών που καταβάλλουν σήμερα. Αυτό είναι άμεση ενίσχυση και δεν το κάναμε τώρα, αλλά από τις αρχές του 2017. Τα μέτρα που έχουμε πάρει αθροιστικά, είναι απείρως πολλαπλάσια αυτών που λέει η ΝΔ ότι θα κάνει», σημείωσε ο κ. Πετρόπουλος.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΛΕΠΕΤΕ), επισημαίνοντας ότι «ενδεικτική περίπτωση της συμπεριφοράς μίας τράπεζας που στηρίζει την ύπαρξή της στο σεβασμό στους νόμους, επικαλείται το νόμο, για να κάνει κατασχέσεις, να κυνηγήσει τον οφειλέτη… Αυτή, λοιπόν, η τράπεζα, που είναι οφειλέτης, επιλέγει να μην τηρήσει το νόμο και πάει στα δικαστήρια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ