Πετρόπουλος: Η ΝΔ φέρνει μειώσεις στις συντάξεις – Η μείωση εισφορών δημιουργεί έλλειμμα 2,5 δισ. ευρώ

Εάν η ΝΔ έρθει στην εξουσία, θα προκαλέσει μείωση στις συντάξεις. Αιτία η πρόθεσή της να μειώσει τις εισφορές υπέρ Κοινωνικής Ασφάλισης από το 20% στο 15%. Αυτή η μείωση κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες δημιουργεί «μαύρη τρύπα» ύψους 2,5 δισ. ευρώ, που δεν θα μπορεί να καλυφθεί παρά μόνο με νέα μείωση των συντάξεων.

Η εκτίμηση αυτή προέρχεται από τον νυν υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος θεωρεί ότι μετά τις χθεσινές τοποθετήσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα για το Ασφαλιστικό της χώρας, τίθεται θέμα ενδεχόμενης μείωσης των συντάξεων με κυβέρνηση ΝΔ. Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων από τα κρατικά ταμεία είναι πλέον στενά.

Απαντώντας ο κ. Πετρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον 104,9 FM υπογράμμισε ότι «έχει γίνει αναλογιστική μελέτη με τη συμμετοχή του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας η οποία έχει εγκριθεί στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης ως ορθή αναλογιστική μελέτη που βγάζει το σύστημα, όπως έχει δομηθεί -και θέλει να καταργήσει η ΝΔ – ως σύστημα βιώσιμο. Υπάρχει αναλογιστική μελέτη, η οποία κρίθηκε ως αποδεκτή από την Κομισιόν. Και έρχεται η ΝΔ αυτό που αποτελεί επιτυχία για τη χώρα και το λαό μας που δεινοπάθησε τα προηγούμενα χρόνια, να το θέσει σε αμφισβήτηση. Η ΝΔ που θέλει να γίνει κυβέρνηση αμφισβητεί αυτό που αποδέχθηκαν ακόμη και οι δανειστές μας για να μη γίνουν άλλες μειώσεις συντάξεων».