Πετρόπουλος: Στη ρύθμιση των 12 δόσεων τα χρέη του 2017 προς τα ασφαλιστικά Ταμεία

«Θα νομοθετήσουμε άμεσα ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα να παίρνουν ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά και να έχουν υγειονομική περίθαλψη, όλοι όσοι οφειλέτες καταβάλλουν τις εισφορές τους, από την 1η Ιανουαρίου 2017» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Μέσω της δήλωσής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Πετρόπουλος επισημαίνει ότι οφειλόμενες εισφορές του έτους 2017 μπορούν να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων και, έτσι, να είναι ενήμεροι και να έχουν ασφαλιστική ικανότητα, όσοι καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, αυτό το διάστημα.

Ο κ. Πετρόπουλος σημειώνει ότι στην προσήλωση του υπουργείου Εργασίας βρίσκονται τα θέματα που αφορούν τους ασφαλισμένους, διευκρινίζοντας ότι τα ζητήματα της ενημερότητας τα διαχειρίζεται το υπουργείο με έναν τρόπο που δεν αποβάλλει τους ασφαλισμένους από το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, έχει ιδιαίτερη σημασία να έχουν όλοι απασχόληση και ευκαιρίες απασχόλησης και, στην κατεύθυνση αυτή, «διαχειριζόμαστε και τα ζητήματα της ενημερότητας».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ