Πετρόπουλος: Τον Οκτώβριο «κληρώνει» για τις συντάξεις – Για ποιους έρχεται μείωση εισφορών

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην μειώσει τις συντάξεις από 1/1/2019 επαναλαμβάνει εμμέσως πλην σαφώς ο καθ’ ύλην αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στην Ημερησία.

Ο κ. Πετρόπουλος στη συνέντευξή του σημειώνει ότι «μεριμνούμε για την αποτροπή συνεχών μειώσεων των συντάξεων, που αποτελούσαν καθεστώς στα χρόνια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2019 η κυβέρνηση θα ορίσει τις αναπτυξιακές στοχεύσεις και θα σταθμίσει τις κοινωνικές ανάγκες».

Η αναφορά του Τάσου Πετρόπουλου στον προϋπολογισμό του 2019, που κατατίθεται τον Οκτώβριο και από τον οποίο θα ξεκαθαριστούν δεδομένα και δυνατότητες σχετικά με τη μη μείωση των συντάξεων, επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του asfalistiko.gr, που δημοσιεύσαμε στις 4 Ιουλίου .

Στην ίδια συνέντευξη, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ελάφρυνση των εισφορών των επαγγελματιών στις κατηγορίες που έχουν υποστεί μεγάλες επιβαρύνσεις.

«Από το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων, μόλις το 27% πλήρωνε μηνιαίες εισφορές έως 200 ευρώ», σημειώνει και προσθέτει ότι «τώρα στον ΕΦΚΑ καταβάλλει εισφορές έως 200 ευρώ το 87% αυτών των ασφαλισμένων. Ήδη πετύχαμε θεαματική ελάφρυνση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Η μέγιστη εισφορά των 709 ευρώ στην πρώην ΟΑΕΕ αντιστοιχεί σε καθαρό εισόδημα άνω των 31.569 ευρώ έως 70.320 ευρώ. Έχουμε εξαγγείλει ήδη από το 2017 τον μετριασμό αυτών των εισφορών με δίκαιο και αναλογικό τρόπο. Σχεδιάζουμε τη σχετική λύση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.