Ποιοι είναι οι νέοι ΓΓ στο υπουργείο Εργασίας – Ποιος είναι ο νέος διοικητής του ΕΦΚΑ

«Άρωμα γυναίκας» αποπνέει πλέον το υπουργείο Εργασίας, αφού στις κομβικές θέσεις των Γενικών Γραμματέων, οι επιλογές της νέας ηγεσίας, φαίνεται πως θα είναι… θηλυκού γένους!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του asfalistiko.gr, το πόστο της ΓΓ Εργασίας θα αναλάβει μια «παλιά» γνωστή της Σταδίου 29, η Άννα Στρατινάκη. Τη θέση της ΓΓ Κοινωνικής Ασφάλισης, όμως, θα πάρει η Παυλίνα Καρασιώτου, μέχρι πρότινος στενή συνεργάτης του υφυπουργού Εργασίας, Νότη Μηταράκη.

Η κυρία Στρατινάκη έχει διατελέσει ξανά στο ίδιο πόστο, αφού υπήρξε επιλογή τόσο της Λούκας Κατσέλη, όσο και του Γιώργου Κουτρουμάνη, αλλά και του Γιάννη Βρούτση, που διετέλεσαν υπουργοί Εργασίας από το 2010 έως το 2014. Τώρα που ο κ. Βρούτσης επέστρεψε στο πόστο του, η κυρία Στρατινάκη επίσης πρόκειται να αναλάβει πάλι τα κρίσιμα καθήκοντα που έχει ο ΓΓ Εργασίας.

Αντίθετα, η κυρία Καρασιώτου είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει ένα τέτοιο κρίσιμο πόστο. Όμως διαθέτει σημαντική εμπειρία, αφού έχει διατελέσει επί σειρά ετών συνεργάτης του κ. Μηταράκη και ήταν επιφορτισμένη με το κομμάτι της Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα είναι στο εξής και το αποκλειστικό της μέλημα. Ο υφυπουργός Εργασίας, θεωρεί ότι πρόκειται για μια από τις πιο άξιες συνεργάτιδες που είχε στα χρόνια της αντιπολίτευσης, είναι της απολύτου εμπιστοσύνης και άρα θεωρείται δεδομένη η στήριξη που θα της παρέχει…

Επίσης, έχει γίνει γνωστό ότι ο νέος διοικητής του ΕΦΚΑ, θα είναι ο κ. Χρήστος Χάλαρης. Ο αντικαταστάτης του κ. Σέμπου έχει διατελέσει σε θέσεις ευθύνης στο παρελθόν στην ΗΔΙΚΑ, είναι απόφοιτος του Πολυτεχνείου και είναι ειδικευμένος σε θέματα τεχνολογικής φύσεως. Απόλυτα έγκυρες πληροφορίες θέλουν τον κ. Χάλαρη να είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την επιτυχημένη πορεία του συστήματος Εργάνη.