Πολάκης: Ο προϋπολογισμός του 2019 δεν θα περιλαμβάνει περικοπή των συντάξεων

Την εκτίμηση πολλών κυβερνητικών στελεχών ότι, τελικά, δεν θα γίνει η ψηφισμένη περικοπή των συντάξεων την 1/1/2019, επαναλαμβάνει μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Είναι σαφές πλέον ότι με βάση την εξέλιξη του προϋπολογισμού και των δημόσιων εσόδων, το επόμενο έτος θα συνταχθεί ένας προϋπολογισμός που δεν θα περιλαμβάνει περικοπή των συντάξεων. Αυτό θα αποφασιστεί μέχρι τον Οκτώβριο», σημειώνει ο κ. Πολάκης.

Απαντώντας στην ερώτηση αν τα μέτρα στήριξης των πολιτών που πρόκειται να ανακοινωθούν στη ΔΕΘ θα θυμίζουν παροχές προ κρίσης είναι ξεκάθαρος: «Όχι», απαντά και επισημαίνει ότι «η λύση δεν είναι να γυρίσουμε στο κράτος της μίζας και της συναλλαγής πριν από το 2009. Η λύση είναι να επανακτήσουμε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, συλλογικές συμβάσεις, με αυξήσεις στους μισθούς, διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αναδιανομή του πλούτου προς όφελος των αδύναμων, με ανακούφιση των τίμιων μεσαίων στρωμάτων που σήκωσαν το μεγάλο βάρος της κρίσης, γι’ αυτό και θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις από το υπερπλεόνασμα. Θα πρέπει προσεκτικά να αυξήσουμε τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία. Όλα αυτά θα δώσουν τη δυνατότητα ο κόσμος να δει πραγματική βελτίωση στην καθημερινότητα».