Πόσοι ψήφισαν συνολικά στον ΕΔΟΕΑΠ – Έκλεισαν οι κάλπες, αναμένεται το αποτέλεσμα

φωτο: asfalistiko.gr

Έκλεισαν πριν λίγα λεπτά οι κάλπες της τριήμερης ψηφοφορίας για τις αλλαγές του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, ώστε αυτό να εναρμονιστεί με τις προβλέψεις της σχετικής τροπολογίας, η οποία κατατέθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή.

Συνολικά τις τρεις μέρες της ψηφοφορίας προσήλθαν στις κάλπες 6.127 μέλη του Οργανισμού, ενώ η για πολλούς πολυπόθητη απαρτία που θα… πιστοποιούσε την «εγκυρότητα» της διαδικασίας επιτεύχθηκε από νωρίς σήμερα το απόγευμα, επιτρέποντας μια σχετική χαλάρωση στους υπέρμαχους του «ναι».

Από τη συμμετοχή αποδεικνύεται ότι η πρωτοφανής σε ποσότητα και κυρίως σε… ποιότητα κινητοποίηση του κλάδου απέδωσε καρπούς, με τους πάντες πλέον να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο τελικό αποτέλεσμα της καταμέτρησης.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η δημοσίευση της τροπολογίας που «χαρίζει» στους εκδότες το 2% για 11 μήνες, μάλλον, δεν λειτούργησε αποθαρρυντικά στην προσέλευση των ψηφοφόρων.

Θυμίζουμε ότι για να περάσουν οι αλλαγές πρέπει το «ναι» να πάρει τα 3/4 των ψηφισάντων, δηλαδή, 3.791 ψήφους και πάνω, στόχος που αναμένεται να επιτευχθεί.

Για την ιστορία, επίσης, να πούμε ότι τη Δευτέρα, πρώτη μέρα της διαδικασίας, προσήλθαν στις κάλπες 1.664 μέλη, την Τρίτη 2.140 και σήμερα, Τετάρτη, 2.323 μέλη.

Διαβάστε και: Από 1/1/2017 οι νέες εισφορές, από 1/12/2017 το 2% – Κατατέθηκε η τροπολογία για τον ΕΔΟΕΑΠ