Πότε «ανοίγουν» οι 120 δόσεις για γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς

Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων από ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ (μηχανικούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, γιατρούς) για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Η πλατφόρμα είναι προγραμματισμένο να τεθεί σε λειτουργία την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Απριλίου, ώστε και οι εν λόγω επαγγελματίες να μπουν στη ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα σε οφειλέτες προς τα Ταμεία να τακτοποιήσουν την οφειλή τους σε έως 120 μηνιαίες δόσεις.

Η ρύθμιση αφορά αυτοαπασχολούμενους που δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα. Το χρέος που μπορεί να τακτοποιηθεί μπορεί να ανέλθει σε έως 50.000 ευρώ για οφειλές προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και έως 50.000 ευρώ για οφειλές προς το Δημόσιο.

Η συγκεκριμένη επέκταση της διαδικασίας που ισχύει έως τώρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αποτελεί το πρώτο βήμα για να δοθεί η απαραίτητη ώθηση που χρειάζεται το μέτρο του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Επόμενη πρωτοβουλία αναμένεται τον Μάιο, όταν θα αποκτήσουν και οι αγρότες, ασφαλισμένοι στον πρώην ΟΓΑ, αντίστοιχο δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση υποβάλλεται μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) και η οποία είναι: http://www.keyd.gov.gr/np_ocw_aithsh-link/.

Διαβάστε και: Αναλυτικός οδηγός για τη ρύθμιση οφειλών σε Ταμεία, Δημόσιο και πιστωτές σε έως 120 δόσεις