Ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία σε 120 δόσεις: Εκτός όσοι δεν καταβάλλουν τις εισφορές Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019

Εκτός της επικείμενης ρύθμισης οφειλών στα Ταμεία σε 120 δόσεις θα μείνουν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, όσοι δεν καταβάλλουν τις εισφορές Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019.

Την ίδια ώρα, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, τόνισε ότι «η ρύθμιση για τις 120 δόσεις θα προχωρήσει», υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να επιλύσουμε, για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή».

«Η ολοκλήρωση της τεχνικής επεξεργασίας», επισήμανε ο κ. Πετρόπουλος, «δεν θα δώσει αφορμές για έγερση επιφυλάξεων ή αντιρρήσεων σε μέτρα που στην πραγματικότητα εξυγιαίνουν την οικονομική θέση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και επιτυγχάνουν την αξιοποίηση ανείσπρακτων επί πολλά έτη απαιτήσεών του», σημειώνοντας ότι η Έκθεση της Κομισιόν θέτει ζητήματα «στα οποία απαντάμε με τρόπο πειστικό… Πρόκειται για συνήθη σημείωση για μέτρα που πάντα πρέπει να ελέγχονται».

«Αναφορικά με το κόστος τυχόν δικαστικών αποφάσεων για την καταβολή αναδρομικών έναντι περικοπών των νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ», ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η δικαστική κρίση και ότι η κυβέρνηση θα καταβάλει τα ποσά που είναι να καταβάλει, «στο βαθμό που έχουμε τα δημοσιονομικά περιθώρια». Ωστόσο, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε: «δεν περιμένουμε δικαστικές αποφάσεις, για να κάνουμε τη διορθωτική πολιτική, που χρειάζεται να κάνουμε, για να σβήσουμε τα προβλήματα που από το παρελθόν προέκυψαν… Αυτό κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που θα προκύπτουν από τα δημοσιονομικά περιθώρια που θα έχουμε» κατέληξε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ