Σήμερα «κληρώνει» για τις επιστροφές εισφορών στους συνταξιούχους

Μετά το χτεσινό αλαλούμ σχετικά με την επιστροφή των εισφορών υπέρ ασθένειας (ΕΟΠΥΥ) που παράνομα παρακρατήθηκαν από τους συνταξιούχους, σήμερα το μεσημέρι έχει οριστεί ραντεβού του αρμόδιου υφυπουργού, Τάσου Πετρόπουλου, με τις Ομοσπονδίες των συνταξιούχων.

Στο ραντεβού θα αναζητηθεί ο τρόπος και ο χρόνος της επιστροφής των ποσών στους συνταξιούχους, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι απαιτείται σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, αφού το ποσό των 250-300 εκατ. που πρέπει να επιστραφεί στους συνταξιούχους δημιουργεί δημοσιονομικό ζήτημα.

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ δηλώνουν τεχνικά έτοιμες να προχωρήσουν στην επιστροφή των ποσών με τις συντάξεις Δεκεμβρίου, αλλά περιμένουν τη σχετική απόφαση της πολιτικής ηγεσίας.

Θυμίζουμε ότι χτες προκλήθηκε αλαλούμ για το θέμα με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, Δ. Τσακίρη να δηλώνει το πρωί ότι τα ποσά θα επιστραφούν στους συνταξιούχους στο ακέραιο και εφάπαξ με τις συντάξεις Δεκεμβρίου και το υπουργείο Εργασίας να τον «αδειάζει» διπλά το μεσημέρι, ανακοινώνοντας ότι «ο χρόνος και ο τρόπος επιστροφής των ποσών θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα».

Διαβάστε και: Υπ. Εργασίας: «Δεν ξέρουμε πότε και πώς θα επιστραφούν οι εισφορές στους συνταξιούχους»