ΣτΕ: Την Παρασκευή η πιλοτική δίκη για τις περικοπές των συντάξεων και του 13ου και 14ου μισθού – Σε συγκέντρωση καλεί το ΕΝΔΙΣΥ

φωτό: asfalistiko.gr

Αύριο, Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020 αναμένεται για δεύτερη φορά η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ασχοληθεί με τα ζητήματα, τόσο των αναδρομικών και των περικοπών των κύριων και επικουρικών συντάξεων που έγιναν σύμφωνα με την μνημονιακή νομοθεσία, όσο και με την κατάργηση από 1.1.2013 του 13ου και 14ου μισθού (δώρα-επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος θερινής αδείας).

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με πιλοτική δίκη (πρότυπη δίκη), που ξεκινά την Παρασκευή, θα αποφανθεί οριστικά για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, τις περικοπές κύριας και επικουρικής σύνταξής τους που έγιναν με βάση τις διατάξεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012, αλλά και για την κατάργηση από 1.1.2013 των δώρων εορτών και του επιδόματος αδείας.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) καλεί τα μέλη του αλλά και όλους τους συνταξιούχους την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου σε συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ, Πανεπιστημίου 47-49 Αθήνα, στις 8:30 το πρωί.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ, η συγκέντρωση γίνεται για «να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, για την επιχειρούμενη μεθόδευση της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει τις περικοπές των μνημονιακών νόμων από το 2010 έως και σήμερα, καθώς και την νομιμοποίηση του νόμου Κατρούγκαλου, που προεκλογικά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαίωνε ότι θα καταργήσει».

«Καλούμε όλους τους συνταξιούχους, ώστε να δηλώσουμε με την παρουσία μας την αγωνία μας. Η σύνταξη μας, είναι η περιουσία μας. Είναι οι κόποι μιας ζωής. Καλούμαστε να την προστατέψουμε», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση-κάλεσμα του ΕΝΔΙΣΥ.