Στην… ουρά του ΕΦΚΑ περιμένουν 30.000 συντάξεις χηρείας

Χιλιάδες είναι οι αιτήσεις για συντάξεις χηρείας που… λιμάζουν στον ΕΦΚΑ, εξαιτίας του γεγονότος ότι με το νόμο Κατρούγκαλου θα προέκυπταν ποσά σύνταξης που θα προκαλούσαν γενική κατακραυγή.

Ο αριθμός των αιτήσεων για συντάξεις χηρείας που περιμένουν στην… ουρά του ΕΦΚΑ μετά το Μάιο του 2016 για υπολογισμό, φτάνει στις περίπου 30.000. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), για όσους λάμβαναν τα κατώτατα όρια σύνταξης γήρατος ή αναπηρίας (δηλαδή στους αδύναμους κοινωνικά και εισοδηματικά), τα ποσά σύνταξης θανάτου που μεταβιβάζονται, βάσει του νόμου Κατρούγκαλου, κυμαίνονται μεταξύ 185 ευρώ και 215 ευρώ!

Μετά τη συμφωνία με την τρόικα την προηγούμενη εβδομάδα, η οποία ορίζει ακτώτατα όρια 384 και 360 ευρώ για τις συντάξεις χηρείας, αναμένεται τις επόμενες μέρες να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τις συντάξεις χηρείας, η οποία, ωστόσο, δεν περιλαμβάνει το κρίσιμο όριο των 55 ετών, ούτε την επαναφορά του ποσοστού της σύνταξης που μεταβιβάζεται από το 50% στο 70%, όπως ζητούν οι δικαιούχοι.

Διαβάστε και: Άνθρακες οι ανακοινώσεις για τις συντάξεις χηρείας – «Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση»