Στρατούλης: Να καταργηθούν τα ηλικιακά κριτήρια στις συντάξεις χηρείας – Nα επανέλθουν στο 70%

Κλιμάκιο της ΛΑΕ, στο οποίο συμμετείχαν ο πρώην υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ, Δ. Στρατούλης και ο Τ. Μαυρόπουλος, βρέθηκε σήμερα στη μεγάλη συγκέντρωση συζύγων θανόντων, που πραγματοποιήθηκε από το σύλλογο ΑΞΙΑ, μπροστά στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στις περικοπές και καταργήσεις των συντάξεων χηρείας.

Ο Δ. Στρατούλης μιλώντας στη συγκέντρωση εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση και στήριξη της ΛΑΕ στο δίκαιο αγώνα, τονίζοντας ότι «η ρύθμιση του άρθρου 12 του νόμου 4387/2016 (Κατρούγκαλου), με την οποία αφενός καταργήθηκαν οι συντάξεις χηρείας με ηλικιακά κριτήρια (κάτω των 55 ετών) και αφετέρου μειώθηκαν από 70% της σύνταξης του θανόντος/σης στο 50%, είναι άδικη, ρατσιστική, ανθρωποκτόνα, βάρβαρη και συνιστά κοινωνικό έγκλημα».

«Το άρθρο 12 του νόμου 4387/2016 πρέπει να καταργηθεί, ώστε να μπει ένα τέλος στην κατάργηση και στην περικοπή των συντάξεων χηρείας. Η σύνταξη χηρείας δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι οι κόποι και οι ασφαλιστικές εισφορές μιας ολόκληρης εργασιακής ζωής, είναι δικαίωμα και σεβασμός στην αξιοπρέπεια», υπογράμμισε ο κ. Στρατούλης.