Συγκέντρωση αύριο συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας για το ΛΕΠΕΤΕ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν οι συνταξιούχοι Αττικής της Εθνικής Τράπεζας, καταγγέλλοντας το προτεινόμενο πλαίσιο για το Ταμείο Επικούρησης.

Οι συνταξιούχοι αντιδρούν στην πρόταση της διοίκησης της τράπεζας, η οποία σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ, ένταξη των μελών του στο ΕΤΕΑΕΠ και στο… βάθος δημιουργία επαγγελματικού ταμείου.

Όπως, επίσης, σημειώνουν, κατά τη συνάντηση εκπροσώπων τους (Συνταξιούχων και Εργαζομένων ΣΣΕΤΕ, ΣΥΕΤΕ, ΣΥΤΑΤΕ, ΣΕΠΕΤΕ,ΤΥΠΕΤ) με τον διευθύνονται σύμβουλο, κ. Λ.Φραγκιαδάκη «η Διοίκηση επέμεινε μονότονα στο απαράδεκτο πλαίσιο των θέσεών της για κατάργηση του ΛΕΠΕΤΕ, την ένταξή μας στο θνησιγενές ΕΤΕΑΕΠ και στο θολό όραμα κάποιου επαγγελματικού ταμείου, θέλοντας να απαλλαγεί από τις ευθύνες της έναντι του Λογαριασμού Επικούρησης».

«Επίσης», συνεχίζουν, «πρότεινε την σύσταση κοινής τεχνοκρατικής επιτροπής (Διοίκησης και σωματείων Συνταξιούχων και Εργαζομένων), η οποία σε διάστημα ενός μηνός, το αργότερο, θα πρέπει να έχει καταλήξει στα συμπεράσματά της. Το ΔΣ του συλλόγου μας αποφάσισε την κλιμάκωση των πάσης φύσεως και μορφής αγωνιστικών κινητοποιήσεων κάτι που απαιτεί το σύνολο των συνταξιούχων», τονίζουν και καλούν αύριο, Δευτέρα, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 9.30 το πρωί.