Συγκέντρωση συνταξιούχων και πορεία προς τη Βουλή

Φωτό αρχείου

Παναττική συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποίησαν συνταξιουχικές οργανώσεις για να μην επιτρέψουν, όπως διαδήλωσαν, να εφαρμοστούν «οι καταστρεπτικές αντισυνταξιουχικές διατάξεις του νόμου 4387/16».

Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, «διαμαρτυρόμαστε γιατί τις συντάξεις μας, τις πληρώναμε μία ζωή με τη δουλειά μας και σιγά σιγά τις μετατρέπουν σε προνοιακά επιδόματα».

Οι συνταξιούχοι ζητούν να μην γίνει ο επανυπολογισμός των συντάξεων και καμία περαιτέρω μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επίσης, λένε «όχι» στη μείωση του αφορολόγητου, «όχι» στην περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ και να τους επιστραφεί ό,τι τους έχει «αφαιρεθεί» από όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.

Οι συνταξιούχοι κάνουν λόγο για καταστροφικά μέτρα της 4ης αξιολόγησης και απευθύνουν κάλεσμα χωρίς φόβο και αδιαφορία και ζητούν γενικευμένο αποφασιστικό αγώνα.

Μετά τις ομιλίες των επικεφαλής των συνταξιουχικών οργανώσεων ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου και παρέδωσαν υπόμνημα σε όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ