Συντάξεις χηρείας: Το Σεπτέμβριο θα δοθούν αναδρομικά και αυξήσεις

Τα αναδρομικά που προκύπτουν από τις συντάξεις χηρείας και τις αυξήσεις που θεσμοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση, πρόκειται να κατατεθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, το Σεπτέμβριο.

Η εκτίμηση αυτή ανήκει στον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας, Νότη Μηταράκη, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ1 προανήγγειλε εν πολλοίς το χρονοδιάγραμμα βάσει του οποίου θα δοθούν οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας. Με δεδομένο ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υπέγραψε την εγκύκλιο που έπρεπε για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία έχει ήδη σταλεί στον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη υπολογίζεται ότι «εντός του Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν τα αναδρομικά και από εκεί και πέρα οι νέες υψηλότερες συντάξεις χηρείας».

Ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι «γνωρίζαμε πως είχε ψηφιστεί από το Μάιο στη Βουλή η επαναφορά των συντάξεων χηρείας στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από το νόμο Κατρούγκαλου, μετά από τη γενική κατακραυγή την οποία δέχτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Όμως το υπουργείο δεν είχε προβεί στην έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, που θα έδινε εντολή στον ΕΦΚΑ και στη μηχανοργάνωση, να ετοιμάσουν το απαραίτητο λογισμικό, προκειμένου να γίνουν οι αναπροσαρμογές».

Τώρα φαίνεται πως η διαδικασία αρχίζει να ξεμπλοκάρει…