ΤΑΥΦΕ-Μηταράκης: Καμία παρέμβαση στο εφάπαξ

Τη δέσμευσή του ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία παρέμβαση για το εφάπαξ, επανέλαβε ο Νότης Μηταράκης, προς το ΔΣ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΑΥΦΕ).

Σε συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Εργασίας, την Τρίτη 1η Οκτωβρίου, με το προεδρείο του Ταμείου, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα τις ενδεχόμενης ολοσχερούς κατάργησης του θεσμού του εφάπαξ, από την 1.1.2021 και μετά, όπως προκύπτει από διάφορες δηλώσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Κατά τη συνάντηση η αντιπροσωπεία του ΤΑΥΦΕ ΝΠΙΔ εξέθεσε στον υφυπουργό το έργο που επιτελείται στο Ταμείο, την πρόοδο που έχει συντελεστεί κατά τα τελευταία 5 χρόνια λειτουργίας του ως ΝΠΙΔ στο πλαίσιο της κοινωνικής αυτοδιαχείρισης, αφού το Ταμείο δεν είναι ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, αλλά συνιστά μη κερδοσκοπικό οργανισμό παροχής ζωτικών κοινωνικών υπηρεσιών στα μέλη του. Επίσης, τον ενημέρωσε για τις ιδιαίτερα υψηλής απόδοσης παροχές, τις οποίες απολαμβάνουν κατά κανόνα τα ασφαλισμένα μέλη του, αλλά και για τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του, καθώς, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, λειτουργεί για το συμφέρον των μελών του και μόνο!

Ο υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σταθερά ανοδική πορεία του Ταμείου και δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει σε καμία παρέμβαση σε ό,τι αφορά το ΤΑΥΦΕ ΝΠΙΔ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του ΤΑΥΦΕ ΝΠΙΔ αλλά κυρίως οι 25.000 ενεργοί ασφαλισμένοι του κλάδου του Φαρμάκου περιμένουν την ολοκλήρωση του διαλόγου στο πλαίσιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, προκειμένου να έχουν την πλήρη εικόνα για το μέλλον του ασφαλιστικού τοπίου που προωθεί το yπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.