Τζανακόπουλος: Τέλος Νοεμβρίου οι λεπτομέρειες για το κοινωνικό μέρισμα του 1 δισ. ευρώ

Το σενάριο του υπουργού Επικρατείας ότι φέτος θα διανεμηθεί 1 δισ. ευρώ ως κοινωνικό μέρισμα επανέφερε στο τραπέζι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει υπέρ-πλεόνασμα που θα επιτρέψει τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, ύψους 1 δισ. ευρώ.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πως θα υπάρξει μέρισμα 1 δισεκατομμυρίου, ενώ για το πώς θα διανεμηθεί θα το γνωρίζουμε στα τέλη Νοεμβρίου» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στο ποιες κατηγορίες πολιτών θα είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, σημείωσε πως «η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάφορες πολιτικές προτάσεις» και παρέπεμψε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι όλα θα γνωστοποιηθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι στις 18 Οκτωβρίου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τζανακόπουλος είχε σημειώσει ότι «οι επιλογές της κυβέρνησης είναι δεδομένες. Ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 θα επιτευχθεί. Από εκεί και πέρα, το τι θα γίνει με το πλεόνασμα θα το συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας για να προχωρήσουμε στις αναγκαίες παρεμβάσεις».