Την Τετάρτη ξεκινούν οι συγκεντρώσεις συνταξιούχων στο ΣτΕ ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου

Από μεθαύριο, Τετάρτη, ξεκινούν οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των συνταξιούχων ενάντια στην απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που με οριακή πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ του επανυπολογισμού των συντάξεων και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς!

Όπως γράφαμε από το Σάββατο η απόφαση προκάλεσε οργή και αγανάκτηση στους συνταξιούχους, με τις επικοινωνίες μεταξύ των σωματείων τους να είναι αλλεπάλληλες για την προετοιμασία κινητοποιήσεων.

Μετά, λοιπόν, από ένα Σαββατοκύριακο πυρετωδών διαβουλεύσεων, η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος (ΑΓΣΣΕ) και το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) ανακοίνωσαν την πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων για την Τετάρτη, στις 9 το πρωί, έξω από το ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49).

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΓΣΣΕ, «με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα της Παρασκευής 11/5/2018 μετά από διαρροή της ψηφοφορίας στην διάσκεψη του ΣτΕ με 13 ψήφους κατά και 12 υπέρ και εφόσον τα δημοσιεύματα είναι αληθή, καλούμε για άλλη μια φορά τους Συμβούλους της Επικράτειας που συμμετέχουν στην Ολομέλεια να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην υιοθετήσουν τις ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές καθώς και τις απαιτήσεις των δανειστών».

«Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται και καταγγέλλουν την όποια ενδεχόμενη καταδικαστική – απορριπτική απόφαση, η οποία θα εξαθλιώσει τους ήδη φτωχοποιημένους συνταξιούχους μετά και από τις τεράστιες περικοπές των μνημονιακών νόμων. Καλούμε όλους τους Συνταξιούχους σε συνεχιζόμενες μαζικές συγκεντρώσεις επαγρύπνησης – διαμαρτυρίας έως την έκδοση της απόφασης έξω από το ΣτΕ (επί της οδού Πανεπιστημίου 47-49) , με πρώτη συγκέντρωση την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 και ώρα 09.00 το πρωί».

Το ΕΝΔΙΣΥ στην ανακοίνωση κάλεσμα στην κινητοποίηση σημειώνει ότι «με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την συνδιάσκεψη του ΣΤΕ για την συνταγματικότητα διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου (επαναϋπολογισμός συντάξεων και άλλα), το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων οργανώνει συλλαλητήριο, σε συνεργασία με άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου και Πεσμαζόγλου) στις 9:00, την Τετάρτη 16-5-2018».

«Ζητάμε την απόδοση δικαιοσύνης και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
ΟΧΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ. Όταν στις 26 Μάρτη 2018, το μισθοδικείο (Ειδικό Δικαστήριο άρ. 88Σ.) με την απόφαση 1/2018, βγάζει ομόφωνα αντισυνταγματικό τον νόμο Κατρούγκαλου για τους δικαστές, δεν μπορεί να βγει για εκατομμύρια συνταξιούχων άλλο αποτέλεσμα. Ζητάμε δίκαιη δίκη από το ΣτΕ. Γενικός ξεσηκωμός, ή τώρα ή ποτέ, την Τετάρτη δεν μπορεί να λείψει κανείς», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ.

.

Στην κινητοποίηση της Τετάρτης στο ΣτΕ συμμετέχουν οι παρακάτων οργανώσεις συνταξιούχων:

ΑΓΣΣΕ – ΟΣΤΟΕ – ΠΟΣ/ΔΕΗ – Σ/Σ ΗΣΑΠ – Σ/Σ ΟΑΣΑ – ΠΟΣΣ- ΣΥΝΤ/ΧΟΙ ΤΣΙΜΕΝΤΑ – ΠΟΣΠΔ&ΧΒ – ΠΣΣΕΠΥ- ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΥΔΑΠ – ΠΣΣ/ΟΤΕ – ΕΑ-ΠΑΕ – ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΣΥΝΤ/ΧΟΙ ΤΣΜΕΔΕ – ΠΕΣΥ (ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ) – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤ/ΧΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΣΥΝΤ/ΧΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.