Το υπ. Εργασίας διαψεύδει δημοσιεύματα για λάθη στην επιστροφή εισφορών στους συνταξιούχους

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας, αφού τονίζει ότι «η διαδικασία επιστροφής των εισφορών ασθενείας ολοκληρώθηκε για τη συντριπτική πλειονότητα», διαψεύδει τα δημοσιεύματα (μεταξύ αυτών και του asfalistiko.gr) σύμφωνα με τα οποία έχουν υπολογιστεί λάθος οι επιστροφές σε πολλές κατηγορίες συνταξιούχων, μεταξύ των οποίων και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Το υπουργείο, μάλιστα, κάνει λόγο για παραδείγματα που έχουν «επινοηθεί και δεν στηρίζονται σε πραγματικούς υπολογισμούς».

Σύμφωνα με το υπουργείο, λοιπόν, «οι επιστροφές υπολογίστηκαν με βάση τη διάταξη του άρθρου 2 του Ν. 4501/2017 η οποία εφαρμόστηκε από την ΗΔΙΚΑ χωρίς καμία παρέκκλιση. Μεμονωμένα παραδείγματα συντακτών σχετικών δημοσιευμάτων που υποδεικνύουν διαφορές στα ποσά των επιστροφών, έχουν επινοηθεί και δεν στηρίζονται σε ορθούς υπολογισμούς».

«Κανένα δικαίωμα δεν πρόκειται να χαθεί για καμία απολύτως κατηγορία συνταξιούχων», καταλήγει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Θυμίζουμε ότι χτες το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) παρέθεσε αναλυτικό παράδειγμα για το πώς έχουν υπολογιστεί λάθος οι επιστροφές στους συνταξιούχους του Δημοσίου, ενώ με σημερινό άρθρο του στο asfalistiko.gr ο Κώστας Νικολάου, συνταξιούχος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ, παραθέτει αναλυτικό παράδειγμα λάθους επιστροφής σε συνταξιούχο του ΙΚΑ.

Διαβάστε και: