Το υπ. Εργασίας διαψεύδει την ΑΔΕΔΥ για το «ψαλίδι» στις συντάξεις που βγαίνουν με το νόμο Κατρούγκαλου

Αμφισβητεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας τη χτεσινή παρέμβαση της ΑΔΕΔΥ αναφορικά με τις μειώσεις που προκύπτουν στις συντάξεις οι οποίες εκδίδονται με το νόμο Κατρούγκαλου. Μάλιστα η ΑΔΕΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα και απόφαση συνταξιοδότησης, από την οποία προκύπτει μείωση κατά 465 ευρώ το μήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «το παράδειγμα που παρατίθεται περιλαμβάνει λανθασμένες διαφορές, καθώς συγκρίνει ποσό σύνταξης που εκδόθηκε με βάση τον ν.4387/16, με ένα υποθετικό ποσό που θα καταβαλλόταν χωρίς τις περικοπές που επέβαλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2010-14. Η Κυβέρνηση κάνει πράξη τη βασική αρχή για ισότητα μεταξύ των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων. Γι’ αυτόν τον λόγο, όσες συντάξεις εκδόθηκαν με βάση τον ν.4387/16 και έχουν διαφορές, συγκλίνουν σταδιακά στο ίδιο ύψος με τις παλαιές συντάξεις».

Στην ίδια ανακοίνωση – απάντηση του υπουργείου Εργασίας, επισημαίνεται ότι «παράλληλα, από την 1/1/2019 συνολικά 620.000 συντάξεις θα αυξηθούν σταδιακά ώστε να προσεγγίσουν τις υψηλότερες συντάξεις που ήδη καταβάλλονται με τις διατάξεις του ν. 4387/16. Έχοντας αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης των απωλειών που υπέστησαν οι συνταξιούχοι κατά την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», καταλήγει η ανακοίνωση.