Τσίπρας: Δεν κόβονται οι συντάξεις!

Οριστικά δεν υπάρχει θέμα περικοπής των συντάξεων μετά την έγκριση του προσχεδίου του ελληνικού προϋπολογισμού για το 2019 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό δήλωσε –  φυσικά μεταξύ άλλων – ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από σήμερα επίσημα και υπουργός Εξωτερικών, στη διάρκεια της εκδήλωσης παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου από τον παραιτηθέντα υπουργό Ν. Κοτζιά.

Αφού έγινε μια παρουσίαση των πεπραγμένων μέχρι σήμερα της εξωτερικής πολιτικής και από τους δύο προϊστάμενους του υπουργείου, Κοτζιά και Τσίπρα, αλλά και των άμεσων σχεδιασμών και κινήσεων που έχουν δρομολογηθεί, με βασικότερο την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια (διεύρυνση του ορίου της Αιγιαλίτιδας Ζώνης από το υφιστάμενο όριο των 6 ν.μ.) ο Αλ. Τσίπρας καταλήγοντας στην τοποθέτησή του και ευχαριστώντας τον Ν. Κοτζιά τόνισε: «Φεύγεις από το υπουργείο των Εξωτερικών σε μια στιγμή, μια μέρα χαράς για την εξωτερική μας πολιτική. Κι εγώ θα έλεγα και σε μια μέρα χαράς και αισιοδοξίας για τη χώρα, καθώς χτες είχαμε δύο σημαντικές επιτυχίες, όχι μόνο ότι ανοίγει ο δρόμος για την υπολοποίηση μιας ιστορικής συμφωνίας με τους γείτονές μας, που ανοίγει μια προοπτική και ευημερίας και ειρήνης στην περιοχή μας, αλλά και γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τον ελληνικό προϋπολογισμό χωρίς περιοκες στις συντάξεις μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας, πράγμα το οποίο ανοίγει το δρόμο για πιο αισιόδοξες μέρες για τον ελληνικό λαό».

Το ζητούμενο πλέον είναι, αφού ξεκαθαρίστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο πως περικοπή δεν υφίσταται για τις συντάξεις, τι αντιστάθμισμα θα υπάρξει (τα λεγόμενα ισοδύναμα) ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και για πόσο βάθος χρόνου…