Τυχαίο; Δεν νομίζω… Άλλο ένα στέλεχος της κυβέρνησης δηλώνει πως δεν θα κοπούν οι συντάξεις

Ένα ακόμα στέλεχος της κυβέρνησης έρχεται να προστεθεί στην πληθώρα άλλων που όλο το προηγούμενο διάστημα αφήνουν επιμελώς ανοιχτό το ενδεχόμενο μη εφαρμογής της προγραμματισμένης μείωσης των συντάξεων, επιβεβαιώνoντας στην ουσία πλήρως το ρεπορτάζ του asfalistiko.gr.

Σε συνέντευξη για θέματα της επικαιρότητας που έδωσε (χτες Παρασκευή 6/7/2018 στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3) ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε πως όσον αφορά τις συντάξεις η συμφωνία με τους θεσμούς είναι ότι θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά (σ.σ. αυτό θα επιφέρει κι άλλη μείωση στις συντάξεις έως και 35%) εφόσον θα διαπιστωθεί το Γενάρη του 2019 ότι ο ΕΦΚΑ θα είναι ελλειμματικός, οπότε θα χρειάζεται χρήματα από τον προϋπολογισμό. «Αν λοιπόν η κυβέρνηση, κατορθώσει, όπως αυτή τη στιγμή συμβαίνει, ο ΕΦΚΑ να μην έχει έλλειμμα, είμαι βέβαιος ότι αυτή η ρύθμιση δεν θα ισχύσει, γιατί μετά την έξοδο από τα μνημόνια, θα υπάρχουν περιθώρια κινήσεων και με τις κινήσεις που θα κάνουμε θα καταγραφεί στη συνείδηση του λαού, ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι μία κυβέρνηση που νοιάζεται τους απλούς ανθρώπους», τόνισε ο υπουργός.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Κουρουμπλής για το θέμα των Τούρκων στρατιωτικών ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, όπου ισχύει το Κράτος Δικαίου και η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, οπότε η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί για το θέμα των οκτώ. Μπορεί να διαπραγματευτεί άλλα θέματα και το κάνει για να έχει καλές σχέσεις γειτονίας. Σε αυτή τη γραμμή κινείται και το ΥΝΑΝΠ, στους τομείς που το αφορούν. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή, πως ο Πάνος Καμμένος – παρά τις επιθέσεις που υφίσταται από τα ΜΜΕ – είναι έντιμος πολιτικός και δε θα ρίξει την κυβέρνηση και ότι το θέμα των Σκοπίων έχει πολύ δρόμο μπροστά του, τουλάχιστον ένα εξάμηνο, για να λήξει και χρειάζονται «γερά νεύρα» μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αποφασιστεί πότε θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή.