Υπ. Εργασίας: «Δεν ξέρουμε πότε και πώς θα επιστραφούν οι εισφορές στους συνταξιούχους»

Με επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας επιβεβαιώνει τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο και κυριολεκτικά αδειάζει τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, Δ. Τσακίρη, για την επιστροφή στους συνταξιούχους των παράνομα παρακρατηθέντων εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «η απαραίτητη προεργασία για την επιστροφή των ποσών στους συνταξιούχους ολοκληρώνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ. Ο χρόνος και ο τρόπος επιστροφής των ποσών θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα».

Και το «άδειασμα» του υποδιοικητή είναι διπλό, αφού το υπουργείο σημειώνει ότι και ο τρόπος και ο χρόνος επιστροφής των ποσών θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Πετρόπουλος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν όντως η επιστροφή στους συνταξιούχους θα γίνει με τις συντάξεις Δεκεμβρίου, ουσιαστικά απάντησε ότι στόχος του υπουργείου είναι να επιστραφούν, αλλά το πότε είναι ακόμα ανοιχτό, διαψεύδοντας τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1 είπε ότι με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου θα επιστραφούν στους συνταξιούχους και, μάλιστα, οι παρακρατήσεις που έγιναν παράνομα υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

Στην ίδια ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι «η παρακράτηση εισφορών υπέρ ασθενείας, επί πλασματικών και όχι επί των πράγματι καταβαλλόμενων συντάξεων, είναι ένα πρόβλημα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Με διάταξη του ν.4387/2016, διορθώθηκε ο λάθος τρόπος παρακράτησης της εισφοράς ασθενείας και ως βάση υπολογισμού της κράτησης προσδιορίστηκε το καταβαλλόμενο ποσό της σύνταξης. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποκατέστησε την αδικία και έχει δεσμευτεί για την επιστροφή των ποσών που αναλογούν στους συνταξιούχους, για το διάστημα από 1/1/2012 έως και 30/6/2016».

Διαβάστε και: Ναι μεν, αλλά… από Πετρόπουλο για την επιστροφή εισφορών στους συνταξιούχους!