Υπ. Εργασίας: Διαγωνισμός για την εκμίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Ambassadeur

Πρώην ξενοδοχείο Ambassadeur, στην οδό Σωκράτους 65-67

Βγήκε από το ΕΤΕΑΕΠ η προκήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του ιστορικού ξενοδοχείου Ambassadeur, στην οδό Σωκράτους 65-67, ως ξενοδοχείο 4 αστέρων.

Η προκήρυξη εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάκτηση των ακινήτων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας – Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης».

Σύμφωνα με το υπ. Εργασίας, «η αναβίωση του ακινήτου, κενό από το 2000, στο οποίο στεγάστηκε το Παλαιό Εφετείο Αθηνών, έρχεται σε συνέχεια των προσφάτως ανακοινωθέντων δημόσιων πλειοδοτικών διαγωνισμών για τα Esperia Palace και Ζαλοκώστα 7-9, από τον ΕΦΚΑ, ως ξενοδοχεία 5 αστέρων».

«Υπενθυμίζεται ότι, σε συνέχεια των τριών ξενοδοχείων, αναμένεται εντός του Οκτωβρίου να υπάρξει άλλος ένας κύκλος διαγωνιστικών διαδικασιών για περίπου 15 ακίνητα, στο πλαίσιο της Β’ φάσης του προγράμματος, το οποίο μέσα σε ένα χρόνο δράσης έχει ενεργοποιήσει 70 κενά ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας. Οι δράσεις εντάσσονται στους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Εργασίας, καθώς αποδίδουν άμεσα σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την αναζωογόνηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στο Τμήμα Διαχείρισης Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας της Διεύθυνσης Περιουσίας και Προμηθειών του ΕΤΕΑΕΠ, Φιλελλήνων 13-15, Αθήνα (210-3275086, 210-3275090).

Δείτε εδώ την προκήρυξη