Φωτίου: Έρχεται νόμος – πλαίσιο για όλα τα προνοιακά ιδρύματα της χώρας

«Η επόμενη βασική προτεραιότητά μας είναι να φέρουμε, μέχρι τον Ιούνιο, ένα νόμο-πλαίσιο για τη λειτουργία όλων των προνοιακών ιδρυμάτων της χώρας, που θα προβλέπει τους όρους λειτουργίας τους, ανάλογα με το αν εξυπηρετούν παιδιά, ηλικιωμένους, ΑμεΑ, τις σχέσεις ωφελουμένων προς εργαζόμενους και εθελοντές, καθώς και τις τεχνικές λεπτομέρειες διαβίωσής τους».

Αυτό επισημαίνει η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι, με την ηλεκτρονική τους διασύνδεση, το κράτος θα γνωρίζει καθημερινά τον αριθμό των ωφελουμένων και, βεβαίως, τις περιουσίες τους.

«Με αυτές τις δύο δράσεις, δηλαδή την ηλεκτρονική πλατφόρμα και το νόμο πλαίσιο, ολοκληρώνουμε τις μεταρρυθμίσεις μας σε σχέση με το ιδρυματικό και επιδοματικό προνοιακό κράτος, που παραλάβαμε. Ελπίζουμε ότι ανοίγουμε μία νέα εποχή για ένα κράτος κοινωνικής αλληλεγγύης για όλους με ισοτιμία, ισονομία, αξιοπρέπεια» σχολιάζει η κ. Φωτίου.

Παράλληλα, μέσω της συνέντευξής της στη «Ναυτεμπορική», η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης υποστηρίζει ότι είναι εκτός πραγματικότητας, «όταν βγαίνουν διάφοροι και λένε ότι κόβουμε τα επιδόματα».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ