Φωτίου: Κράτος κοινωνικής αλληλεγγύης με πρωταγωνιστές τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας

Την εκτίμηση ότι μπορεί να αλλάξει η εικόνα του προνοιακού κράτους στην Ελλάδα και ότι βασικό ρόλο σε αυτό θα παίξουν τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε η κ. Φωτίου κατά την παρουσία της στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής, στην έδρα του ΠΑΑΠΑΒ (Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία) στη Βούλα, με αφορμή την τελετή λήξης του προγράμματος «ΠΙΚ-ΠΛΑΖ 2017», μίλησε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα έχουν τα 63 Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, σε συνεργασία με διάφορες οργανώσεις και εθελοντές.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θαλάσσιων μπάνιων «ΠΙΚ-ΠΛΑΖ 2017» για τα ανάπηρα άτομα της Αττικής ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση. Το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας), στηριζόμενο στο εξειδικευμένο προσωπικό του και στην οικονομική συνδρομή του Υπουργείου, έθεσε στη διάθεση των ανάπηρων συμπολιτών την πλήρως και μοναδικά προσβάσιμη και πρότυπη παραλία για ΑμεΑ. Πάνω από 500 άτομα με τους αντίστοιχους συνοδούς τους προσέρχονταν καθημερινά για τα θαλάσσια μπάνια τους και πλέον αυτών οι εξυπηρετούμενοι του φορέα (παιδιά από τις παιδοπόλεις και ενήλικες χρονίως πάσχοντες από τα αντίστοιχα Κέντρα) απολάμβαναν προστατευμένα μπάνια στην παραλία.

Παράλληλα, για τα παιδιά του ΠΑΑΠΑΒ και των άλλων ειδικών εκπαιδευτικών κέντρων εφαρμόστηκαν προγράμματα κολύμβησης, προσαρμοσμένης κινητικής αγωγής, φυσικοθεραπείας, μουσικοκινητικής αγωγής και εργοθεραπείας, σε συνεργασία με τα τμήματα αποκατάστασης και με την εποπτεία του θεραπευτικού προσωπικού και εθελοντών.