Φόβοι Αχτσιόγλου ότι η ΝΔ θα βρει από τα κοινωνικά επιδόματα τα χρήματα που λείπουν!

«Η κυβέρνηση έχει ένα σαφές μείγμα νεοφιλελεύθερης πολιτικής, εμπλουτισμένης με ακροδεξιά στοιχεία», ανέφερε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία της μήπως η ΝΔ «κινείται προς τη δεξαμενή των κοινωνικών επιδομάτων για να βρει τα χρήματα που του λείπουν, ώστε να κάνει τη μεγάλη ελάφρυνση στη φορολογία των επιχειρήσεων».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, με αποτέλεσμα να μην έχει την ευχέρεια να «χτυπήσει» την παραβατικότητα στους χώρους εργασίας, προσθέτοντας ότι η ΝΔ, ως αντιπολίτευση, είχε την ίδια αντίδραση με τον ΣΕΒ απέναντι σε κάθε ρύθμιση ενίσχυσης των εργασιακών δικαιωμάτων, αντιμετωπίζοντάς τα ως «εμπόδια ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, τα οποία κακώς μπαίνουν».

Σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του κ. Βρούτση για τις εκκρεμείς συντάξεις, επικαλέστηκε τις ανακοινώσεις των ίδιων των ταμείων στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με τις οποίες, όπως είπε, οι εκκρεμότητες των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων συνταξιοδότησης, για κύριες, επικουρικές και εφάπαξ, φτάνουν τις 107.000, αριθμός κατά 72% μειωμένος «σε σχέση με το τι μας είχε παραδοθεί από τον κ. Βρούτση στις αρχές του 2015».

Αναφορικά με την αμφισβήτηση από τον υπουργό Εργασίας των πλεονασμάτων του ΕΦΚΑ, σημείωσε ότι «αυτό που ο κ. Βρούτσης προσπάθησε να πει, και είναι ακόμα πιο επικίνδυνο και σοβαρό, είναι το εξής: πως το γεγονός ότι υπάρχει κρατική χρηματοδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία σημαίνει ότι δεν μπορούμε να συζητούμε ποτέ για πλεόνασμα».

Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει τι θα κάνει με το ασφαλιστικό, κάνοντας λόγο σοβαρά ζητήματα που «κρύβονται πίσω από ένοχες σιωπές». Τέλος, για τη χορήγηση κινήτρων σε γυναίκες ώστε να τεκνοποιούν πριν τα 30 η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι «στέλνει εξαιρετικά συντηρητικά μηνύματα στην κοινωνία και αναδεικνύει συντηρητικά αντανακλαστικά», ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις «ώστε οι γυναίκες να έχουν περισσότερες δυνατότητες ισότιμης πρόσβασης στην αγορά εργασίας».